WERKWIJZE

Een helpende hand in verpakken
Wij begeleiden u bij het realiseren van de blisterverpakking. Specifieke materiaalkennis passen we ook toe op het functionele gebruik van de verpakking. Houdt u rekening met onze pragmatische en empathische werkwijze.

  1. Bepaal de grootte van de caviteit voor uw product
   1. Maataanduiding in millimeters | MM
  2. Bepaal uw materiaal soort
   1. Bijna alle blisters zijn / worden gemaakt van helder plastic materiaal zoals A-PET Reg., PET Virgin, PETG of PVC.
  3. Bepaal de materiaal dikte [micrometer | micron | mu | symbool µm]
   1. Overweeg het gewicht van het product.
   2. Zwaardere producten moeten worden verpakt in een stevige blisterverpakking.
   3. Dikker blistermateriaal zorgt voor meer bescherming, maar laat de transportkosten toenemen.
   4. Overweeg hoe de blisters verpakt dienen te worden in dozen en op pallets.
  4. Evalueer product presentatie
   1. Veel bedrijven kiezen voor blisterverpakking om hun product in een transparante verpakking te tonen in een winkeldisplay. Bepaal hoeveel ruimte u nodig hebt om uw product adequaat te beschrijven op de blisterkaart of etiket, bijvoorbeeld uw logo, EAN code, productkenmerken, productdeclaratie en commerciële uitingen te tonen. De vorm en het formaat van de blisterverpakking zijn bepalend voor de uitstraling uw product. Probeer voor te stellen hoe dat er voor uw product uit moet komen te zien.
  5. Evalueer hoe de blister moet worden gesloten
   1. De sluitingen van de blister zorgen voor een gesloten verpakking. De blisterverpakking beschermt uw product en heeft hierdoor een functionele waarde. Het verzegelen / sealen zorgt voor een betere sluiting van de blisterverpakking en is om diefstal op de winkelvloer te minimaliseren.
   2. Verzegelen / sealing opties. Handsealers zijn flexibel in gebruik en eenvoudig te hanteren. Ze kunnen van pas komen bij het vullen en verzegelen / sealen van kleine volumes. Wij kunnen u helpen met de U-Sealer. Seal machines zijn een optie om grotere volumes machinaal te sealen.
  6. Beoordeel verpakkings- en verzendproblemen
   1. Bepaal hoeveel blisterverpakkingen er verpakt moeten worden in een transport verpakking.
   2. Bedenk dat veel winkels kleinere verpakkingshoeveelheden prefereren.
   3. Bepaal hoeveel blisterverpakkingen met uw product op het display moeten komen.
   4. Test de transportverpakking om u ervan te overtuigen dat uw blisterverpakkingen zonder beschadigingen worden afgeleverd bij uw klant.
  7. Evalueer de kosten
   1. Zodra u uw voorkeuren voor elk kenmerk hebt geïdentificeerd, moet u de kosten (zowel eenmalig als doorlopend) beoordelen om te bepalen of de prijs van uw product en de verpakkingskosten in juiste verhouding staan met uw wensen en eisen.

Gezien de vele mogelijkheden is het handig om dit aankoopproces met een Clappac specialist door te spreken. We zijn constant in ontwikkeling om met u over innovatieve oplossingen te kunnen nadenken. Zo kunnen we op elk moment in het proces de kwaliteit en creativiteit beïnvloeden om het beste resultaat voor u bereiken.
We can make good things better!